zondag 7 juni 2009

Landmachtdagen 2009.

Gisteren 6 juni naar de landmachtdagen geweest met de hele familie.
Was een erg leuke dag, met allerlei aktiviteiten, zoals bungi-jumpen, schietbaan, met militaire voertuigen (tanks, vrachtwagens) meerijden. Demonstraties van de Luchtmobile brigade, tankeenheden etc.


Jesper is er klaar voor om een Leopard-tank uit te schakelen. hier heeft hij een geleide raket, waarmee je elk rijdend voertuig mee kan uitschakelen in zijn handen.
Defensie liet alles uitvoerig zien. Je mocht in de meeste voertuigen plaatsenemen en wapens vasthouden. Ook gaven ze uitleg over de apperatuur als je vragen had.
Wouter laat even zien wat hij waard is. Met volle bepakking; gevechtsvest, rugzak en luchtdoel-afweerraket op zijn rug is hij er klaar voor. Voor het echie neemt een soldaat van de luchtmobiele brigade zo'n 50 kg mee.
Dus jongens, biefstuk en groente eten;
2 volle borden per dag en dan wordt het wel wat.


Wie is er geschikt?
Steven is geschikt! (denkt ie tenminste)
Hij kan de landmacht aan!!
Steef had de tijd van zijn leven. Wil later ook het leger in. Kon nu eens bekijken wat het allemaal inhield en uit welke onderdelen
een leger nu bestaat.
Eerst maar zijn school afmaken en dan zien we wel weer.
Leuk om te zien dat hij erg veel plezier had deze dag.
Zal er de komende dagen er nog wel mee bezig zijn en met zijn klasgenoten over praten.
Petra met de jongens voor een pantser-infanterie voertuig. Jongens konden er op en in. Wel een bekrompen ruimte om met een man of 8-9 in te zitten.
Al met al een geslaagde dag.
Defensie, Top geregeld !!

1 opmerking: